Documentaire Green Tales of The City naar De Cacaofabriek

Documentaire Green Tales of The City naar De Cacaofabriek
Inleiding en nagesprek met regisseur Gwen Jansen

In het kader van de klimaattop in Glasgow draaien we op donderdag 11 november om 19.30 uur de documentaire Green Tales of the City. Regisseur Gwen Jansen zal voorafgaand een korte inleiding te geven en na afloop in gesprek gaan met het publiek.

Green Tales of The City is een film over de enorme burgerbeweging die in Nederland op gang aan het komen is als het gaat om mensen die hun eigen leefwereld duurzamer proberen te maken. Doel van de film is om zoveel mogelijk mensen op een positieve manier te activeren om ook hun eigen directe leefomgeving te verduurzamen. Puur door ze gekke, inspirerende voorbeelden te tonen van andere mensen in Nederland.

De film is buitengewoon goed ontvangen en zowel vanuit de hoek van de klimaat koplopers, zoals Jan Rotmans (hoogleraar Duurzaamheid en Transitiekunde) en Marjan Minnisma (directeur Urgenda), als van mensen die niets met het milieu op hebben, kwamen er lovende woorden. De film werd reeds vertoond in Pakhuis Willem de Zwijger (Amsterdam), Filmhuis ‘t Hoogt (Utrecht), Lantaren Venster (Rotterdam), GreenHouse (Utrecht), en Lux (Nijmegen).

Green Tales of The City is een nieuwswaardige maar zeker ook  vrolijke documentaire waar de kijker eindelijk eens optimistisch nieuws ziet en hoort als het gaat om de klimaat verandering. In tegenstelling tot al die negatieve berichten op dit moment. De kijker krijgt te zien en te horen dat het nog allesbehalve te laat is en dat er al veel meer gebeurt op burgerniveau dan we weten in Nederland.

Website: https://green-tales.com/
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=bc0_D8Yz_c8