EnergieHuis Slim Wonen heeft 100 Bespaar- en Energiecoaches opgeleid in de regio Helmond

In de regio staan 8 teams met 100 deskundige Bespaar- of Energiecoaches klaar om bewoners te helpen met energie besparen en het geven van gratis voorlichting. Huurders en vooral huiseigenaren hebben veel profijt bij de onafhankelijke voorlichting door de deskundige coaches van het EnergieHuis Slim Wonen.


Het EnergieHuis Slim Wonen verzorgde dit voorjaar voor de 2e maal de opleiding Bespaar- en/of Energiecoach. En wederom was de deelname groot vanuit de 8 samenwerkende gemeenten in de regio. 46 Nieuwe Energiecoaches ontvingen 8 juli een certificaat van deelname. Hiermee groeit het aantal vrijwillige Bespaar- en Energiecoaches van het EnergieHuis Slim Wonen tot boven de 100, zodat iedere deelnemende gemeente over voldoende coaches beschikt om de inwoners deskundig te informeren.

Bespaarcoaches helpen huurders en woningeigenaren met eenvoudige maatregelen om energie te besparen wat hard nodig is met de al maar stijgende energieprijzen. Energiecoaches gaan een stap verder. Zij ondersteunen huiseigenaren met een concreet verbeterplan om door isolatie-, ventilatie-,installatie-, warrmtepomp of zonnepanelen opties en maatregelen om de eigen woning stapsgewijs te verduurzamen.

Vraag naar onafhankelijke voorlichting verdubbeld
Door de hoge energieprijzen is de vraag naar deskundige onafhankelijke voorlichting verdubbeld. Vooral de gratis Woning QuickScan met verbeterplan op de website is zeer populair. Ook het aantal persoonlijke afspraken met Energiecoaches is sterk toegenomen en ook de vrije inloopspreekuren worden zeer goed bezocht. Ook waren er meer deelnemers bij de lokale themabijeenkomsten warmtepompen, zonnepanelen, slim isoleren en ventileren en de workshop woning QuickScan met verbeterplan maken.

Ook vrijwillige Bespaar- en of Energiecoach te worden in jouw gemeente?
Meld je hier aan!

Afspraken en inloopspreekuren

O Vrije inloopspreekuur op wo-do-vrij 13-17.00 uur EnergieHuis, Torenstraat 3 Helmond
O Persoonlijke Afspraak met een Energiecoach in EnergieHuis, Torenstraat 3 Helmond

Zie Contact op de website voor openingstijden