Gedeputeerde onder de indruk van regionale aanpak EnergieHuis Slim Wonen

28 oktober bezocht Anne Marie Spierings, gedeputeerde van de provincie Noord- Brabant en verantwoordelijk voor energie, circulaire economie en milieu, het Energiehuis Slim Wonen.

Het was de tweede keer dat deze gedeputeerde het Energiehuis met een bezoek vereerde. Mevrouw Spierings ontving een uitgebreide toelichting op de wijze waarop het Energiehuis voorlichting geeft over de energietransitie en de maatregelen die inwoners kunnen nemen om de energiekosten te beperken. Het Energiehuis Slim Wonen heeft een groot werkgebied en omvat in totaal 8 gemeenten, namelijk Deurne, Asten, Someren, Laarbeek, Gemert Bakel, Helmond, Geldrop Mierlo en Nuenen. De gemeenten maken hierbij gebruik van de energiecoaches, die door het Energiehuis zelf zijn opgeleid. Dit zijn allemaal vrijwilligers. De gedeputeerde was onder de indruk van deze regionale aanpak en ze gaf verder aan dat dit initiatief door de provincie van harte wordt omarmd. De aanpak en organisatie van Energiehuis Slim Wonen behoort tot de beste projecten op dit gebied binnen de provincie.

Als blijk van waardering overhandigde de gedeputeerde een gratis lek-check demonstratie aan. De waardebon werd aangeboden aan voorzitter Berrie Horsten van het Energiehuis Slim Wonen.

Titel

Hier kunt u uw tekst plaatsen