Samenvatting particuliere prijsplafond elektra en gas 2023

Toelichting prijsplafond 2023

Vanaf 1 januari 2023 geldt een prijsplafond op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers; Voor gas wordt het maximale tarief € 1,45 per kuub tot een verbruik van 1.200 kuub; Voor elektriciteit wordt het maximale tarief verlaagd tot € 0,40 per KWh en het maximale verbruik verhoogd tot 2.900 kWh; Voor het energieverbruik boven het plafond betalen huishoudens en andere kleinverbruikers het tarief zoals opgenomen in het energiecontract.; Huishoudens die zijn aangesloten op een warmtenet gaan maximaal€ 47,39 per gig joule warmte betalen; Huishoudens en andere kleinverbruikers ontvangen in november en december een vaste korting van € 190 per maand op de energierekening.

Extra toelichting prijsplafond 2023

Kom nu actie want het prijsplafond is maar 1 jaar geldig, ga aan de slag met extra isoleren van je woning en bespaar 10-30% gas!

Heb je een woning ouder dan 1990 dan heb je nog 1 jaar om extra te isoleren en extra gas te besparen. Doe nu de isolatie (lek) zelfscan en check of je woning goed-matig of slecht geisoleerd is en neem extra isolatie maatregelen met subsidie. Doe het nu want de levertijden lopen flink op bij de goede isolatie bedrijven opdat je voor de winter van 2023 fors minder gas gaat gebruiken met je extra na geïsoleerde woning.

Titel

Hier kunt u uw tekst plaatsen