Keuzehulp: vindt jouw route

Je wilt aan de slag met energiebesparing en je woning verduurzamen. Waar denk je aan? Wat zijn je mogelijkheden, wat is je speelruimte? Bekijk welke route(s) voor jouw passend zijn en ga zelf of met hulp verder aan de slag. 

Slim besparen


Je wilt of hoeft niet te investeren maar je wilt wel kijken of je met eenvoudige maatregelen toch kunt besparen. Je wilt aan de slag met je kierdichting, zuinige verlichting, zuinige huishoudelijke apparatuur en je gedrag? Route 1 gaat over eenvoudige maatregelen en ‘bewust’ gedrag. Altijd en voor iedereen de moeite waard!

 

> Route 1 | Direct Besparen

Je weet het nog niet……


Dat hoeft ook niet. Het is slim om je eerst goed te oriënteren. Kijk hoe jouw woning in elkaar zit, wat de sterke en zwakke kanten van jouw woning zijn als het gaat om comfort, gezondheid en energiegebruik. Verken de mogelijkheden voor energiebesparing en verduurzaming. Leer je woning kennen, volg route 3.

 

> Route 3 | Rustig oriënteren

Onder eigen regie


Wil je zelf – ‘onder eigen regie’ – aan de slag? Zelf informatie inwinnen en beoordelen, zelf offertes opvragen en opdracht geven? Eventueel met hulp van EnergieHuis Slim Wonen? Kijk dan eerst eens naar route 2. Wil je vergaand verduurzamen? Dan is route 6 of 7 iets voor jouw.

 

> Route 2 | Recht op het doel af
> Route 6 | Eigen oplossingen
> Route 7 | Vergaand verduurzamen

Samen met de buren


Wil je als particuliere eigenaar in je eentje aan de slag, of zou je dat graag met je buren, met andere eigenaren in de straat of buurt willen doen? Onder het motto ‘samen weet je meer, samen sta je sterker? Dat is niet zo maar geregeld. Maar er zijn organisaties die samenwerking kunnen ondersteunen. Kijk eens naar route 5.

 

> Route 5 | Samen met de buren

Niet alles zelf uitzoeken


Zoek je liever een partij die alles voor je uitzoekt en regelt? Een partij aan wie je de regie in vertrouwen kan overlaten? Een partij die jouw ‘ontzorgd’? Het aanbod is nog niet heel groot, maar er is steeds meer mogelijk. Kijk eens naar route 4.

 

> Route 4 | Gemak van ontzorgd worden

Nieuwbouw


Ben je van plan om zelf jouw droomwoning te (laten) bouwen? Of van plan een nieuwbouwwoning aan te kopen? Of ge je met een aantal gelijkgestemden in collectief opdrachtgeverschap jullie iegen project realiseren? Dan biedt route 8 de juiste informatie.

 

> Route 8 | Nieuwbouw