EnergieHuis Slim Wonen is klimaatsupporter

Van 30 oktober tot en met 5 november is de derde editie van de Nationale Klimaatweek. Tijdens deze week laten burgers, bedrijven en gemeenten zien wat zij doen voor een beter klimaat. EnergieHuis Slim Wonen zet zich het hele jaar in voor een beter klimaat en is daarom vanzelfsprekend supporter van de Nationale Klimaatweek. 

Bij het EnergieHuis Slim Wonen zijn ruim 100 vrijwilligers actief als energiecoach; mannen en vrouwen uit jouw dorp of stad die hun kennis en ervaring op het gebied van het besparen en opwekken van energie graag met je delen. Burgers dus die zich op deze manier inzetten voor het klimaat. Klimaatburgemeesters!  Ook tijdens de Nationale Klimaatweek staan onze ‘klimaatburgemeesters’ voor je klaar: je kunt bij ze binnen wandelen tijdens inloopspreekuren of een afspraak met ze maken voor een huisbezoek. Daarnaast organiseren ze tijdens deze speciale Klimaatweek en de week ervoor, ook een paar extra activiteiten. Kijk eens in de agenda op onze website www.energiehuisslimwonen.nl/agenda

Duurzaamheid begint bij jezelf
EnergieHuis Slim Wonen voegt de daad bij het woord en gaat bewust om met energie. Want verduurzamen en energie besparen kan ook klein en zonder hoge kosten: we gebruiken geen wegwerp bekertjes meer, hebben alleen nog maar Ledlampen en komen op de fiets naar ons (vrijwilligers)werk. Daarnaast wekken we de  energie voor onze locatie in Helmond op via zonnepanelen en verwarmen we met een warmtepomp. Voor sommige maatregelen is echter een investering nodig en het EnergieHuis begrijpt dat dit een drempel kan zijn voor veel bewoners. Daarom nodigen we je graag uit voor onze nieuwe themabijeenkomst op 23 oktober over Subsidies en Leningen, en staan we je graag te woord tijdens een afspraak met een van onze energiecoaches.

Aanmelden voor deze, en andere themabijeenkomsten kan via www.energiehuisslimwonen.nl/themabijeenkomsten

Thema-bijeenkomsten

Op maandag 23 oktober kun je komen luisteren naar informatie over subsidies en leningen voor het verduurzamen van je woning tijdens een themabijeenkomst in Helmond.

Op donderdag 26 oktober is er een speciale bewonersbijeenkomst voor woningeigenaren met een gasaansluiting in Brouwhuis.

Op woensdag 1 november vertellen de energiecoaches in Someren je graag meer over zonnepanelen

Op maandag 6 november staat de themabijeenkomst in Helmond in het teken van Isoleren en ventileren.