Vergunningen

Voor veel duurzame maatregelen is geen vergunning nodig, maar in sommige gevallen wel. Met de vergunningscheck kom je er snel achter of je iets moet regelen

Check of je een vergunning nodig hebt

Wil je weten of je een vergunning nodig hebt? Doe de vergunningscheck van het Omgevingsloket. Vul je postcode in en geef aan welke werkzaamheden je wilt uitvoeren. Je krijgt dan te zien wat de afspraken binnen jouw gemeente zijn.

Heb je een vergunning nodig of moet je de aanpassing aan jouw huis melden? Dan kun je dat ook meteen regelen via het Omgevingsloket.

Vraag naar afspraken in jouw gemeente

Ben je van plan om jouw woning te verduurzamen, bijvoorbeeld tijdens een renovatie? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels die in jouw gemeente gelden. Bijvoorbeeld afspraken uit het Bouwbesluit. Dat is een wet over bouwtechnische eisen. Deze kan onder andere belangrijk zijn als je jouw huis (beter) gaat isoleren.

Verduurzamen van een monument

Voor het verduurzamen van monumenten gelden andere afspraken dan voor ‘normale’ huizen. Deze bijzondere afspraken kun je opvragen bij jouw gemeente. Lees hier meer over het verduurzamen van monumenten.

Subsidie voor duurzame maatregelen

Wist je dat je voor veel duurzame maatregelen subsidie kunt krijgen? Bekijk het overzicht van de subsidies in jouw gemeente in de Energiesubsidiewijzer.

Vergunningscheck


Wil je weten of je een vergunning nodig hebt?

Doe de check

Hulp nodig?


Plan een gratis afspraak met een energiecoach in onze Showroom

Maak een afspraak