Direct besparen

Bespaartips en kleine maatregelen

Met kleine aanpassingen in je gedrag en je huis, kun je snel en makkelijk energie en geld besparen. Onderstaand heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een aantal tips voor je op een rijtje gezet die je hierbij kunnen helpen. Het is ook leuk om de Bespaartest van Milieu Centraal te doen. Je kunt hiermee meer dan 500 euro per jaar besparen!

Als je wil weten hoeveel stroom je apparaten gebruiken, kun je overwegen om een energiemeter aan te schaffen. Zo spoor je makkelijk energievreters in huis op. Ook een energieverbruiksmanager is het overwegen waard. Hiermee krijg je nog meer inzicht in je verbruik.

Daarnaast kun je energie besparen als je je cv-ketel op 60 zet. Als je denkt dat je huis al klaar is om van het gas af te gaan, kun je de temperatuur nog lager zetten. Doe dan de verwarmingstest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je bovenstaande bespaartips downloaden? Dat kan via deze link.

Wil je meer bespaartips en uitgebreidere informatie over hoe jij eenvoudig energie kan besparen in huis? Kijk dan eens in ons bespaarboekje dat samengesteld is door onze energiecoaches.