Particuliere Verhuurders

Als verhuurder ben je niet verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen in de woning die je verhuurt. Echter zijn de energieprijzen de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen, waardoor veel huurders met hoge energielasten te maken hebben. Zij profiteren dus enorm van woningverduurzaming. Ook voor jou als verhuurder is het aantrekkelijk om jouw pand(en) te verduurzamen.

Voordelen verduurzamen voor verhuurders

1. Huurverhoging
Duurzame woningen zijn aantrekkelijker voor huurders, wat betekent dat je mogelijk een hogere huurprijs kunt vragen. Energiebesparende maatregelen zorgen voor een lagere energierekening en meer comfort voor huurders.

2. Je pand wordt meer waard
Energiebesparende maatregelen en duurzame installaties dragen bij aan de waardevermeerdering van je vastgoed. Een energiezuinige woning met een gunstig energielabel is aantrekkelijker op de woningmarkt.

3. Tevreden huurders
Duurzame woningen zorgen voor lagere energiekosten en comfortabeler wonen, wat bijdraagt aan de tevredenheid van je huurders. Zo voorkom je rechtszaken.

4. Je draagt bij aan een beter milieu
Door te verduurzamen, draag je bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en help je mee aan de energietransitie.

5. Toekomstbestendig
Met de steeds strenger wordende wetgeving, zorg je ervoor dat je panden voldoen aan toekomstige eisen.

Subsidies voor verduurzamen

Als particuliere verhuurder kun je gebruik maken van diverse subsidies. De Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH) kun je gebruiken voor energiebesparende maatregelen en energie-advies. De Investerings Subsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE) kun je aanvragen wanneer je een warmtepomp en/of zonneboiler plaatst. Wanneer je de woning(en) aansluit op een warmtenet kun je gebruik maken van de Stimuleringsregeling Aardgasvrije Huurwoningen (SAH).

Slimme maatregelen 

Op onze website vind je een overzicht van alle maatregelen die je kunt nemen om jouw woning(en) te verduurzamen. Start met de Woning Quickscan en krijg een verbeterplan specifiek voor jouw pand. Je kunt ook beginnen met kleine maatregelen, zoals het aanbrengen van tochtstrips, om direct energie te besparen en het comfort te verhogen.

 

 

Woning Quickscan


Krijg een gratis verbeterplan voor jouw woning

Doe de scan

Wij helpen graag


Stel al jouw vragen over het verduurzamen van je woning aan een energiecoach

Maak een afspraak