Ontzorgingsprogramma verduurzaming rijksmonumenten

In dit landelijke ontzorgingsprogramma krijgen woningeigenaren van rijksmonumenten niet alleen 50% korting op verduurzamingsadvies, maar worden ze ook gratis geadviseerd en begeleid richting concrete uitvoering van verduurzamingsmaatregelen. Denk aan het tegenlezen van offertes van aannemers of het meegaan naar het vooroverleg bij de gemeente.

Bedrag

Je kunt 50% korting op de advieskosten krijgen, tot een maximum van € 1.750 (exclusief BTW) voor een haalbaarheidsonderzoek of maatwerkadvies. Vervolgens kun je verder advies en begeleiding richting uitvoering 100% vergoed krijgen, tot een maximum van € 2.500.

Belangrijkste voorwaarden

  • De woning is een rijksmonument
  • Het duurzaamheidsadvies wordt uitgevoerd en gefactureerd door een van de negen geselecteerde DuMo-adviseurs die gecontracteerd zijn voor het ontzorgingsprogramma (de korting wordt door hen verrekend op de factuur)
  • Je bent concreet van plan om verduurzamingsmaatregelen te treffen in het eigen monument, en vraagt uiterlijk binnen 6 maanden na afronding van het ontzorgingstraject bij de gemeente een vergunning aan om de beoogde maatregelen daadwerkelijk uit te (laten) voeren

Milieu Centraal noemt op deze pagina alleen de belangrijkste voorwaarden en probeert die zo actueel mogelijk te houden. Maar soms verandert er iets; je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. Kijk altijd voor meer informatie en alle actuele voorwaarden op de website van de aanbieder van deze subsidieregeling.