Leerlingen Dr. Knippenbergcollege winnen INESPO Olympiade

Op 17 juni vond op de universiteit Wageningen de bekendmaking plaats van de winnaars van de Duurzaamheidsolympiade. Dit is de nationale versie van de Internationale Duurzaamheidsolympiade, een milieu- en wetenschapsolympiade voor middelbare scholieren, georganiseerd door INESPO (International Environment&Sustainability Project Olympiad).

Koen Bax, Tijn Korsten en Björn Verbakel, leerlingen van het Technasium van het Dr.-Knippenbergcollege in Helmond, hebben in opdracht van het EnergieHuis Slim Wonen in hun examenjaar een maquette gemaakt van een duurzaam woonhuis. De leerlingen werden vanuit het EnergieHuis begeleid door onze energiecoach Frits van der Linden.

Van de vijf landelijk genomineerden kwamen zij als winnaar uit de bus.

De maquette die de prijswinnaars gemaakt hebben, laat zien wat er allemaal veranderd kan/moet worden om van een bestaand woonhuis een duurzaam huis te maken. Daarbij werden ook alle maatregelen die genomen moeten worden van uitleg voorzien, o.a. ook met een videofilm.
De maquette krijgt een plaats in ons EnergieHuis en kan door de energiecoaches gebruikt worden om bezoekers op een eenvoudige manier te laten zien wat er allemaal bij komt kijken om van hun huis een comfortabel en duurzaam huis te maken.

Hulde aan de prijswinnaars!