Meer zonnestroom zelf gebruiken

Je verbruikt gemiddeld 30% van de zonnestroom die je panelen opwekken en de rest lever je terug aan je stroomleverancier. Zonnepanelen wekken vooral overdag stroom op terwijl je verbruik op andere momenten piekt. Het is voordelig om meer van je eigen zonnestroom te gebruiken. Maar hoe doe je dat? 

Gebruik apparaten overdag

Zet de wasmachine, vaatwasser en wasdroger pas aan als je zonnepanelen stroom opwekken. Veel van deze apparaten hebben een timer, zodat je ze kunt instellen om te starten tijdens de uren dat de zon schijnt.

Zet apparaten na elkaar aan

Zet apparaten na elkaar aan. Anders verbruik je waarschijnlijk meer stroom dan je opwekt.

Energiekiller stekkerdoos, energiehuis slim wonen

Laad je auto overdag op

Heb je een elektrische auto? Laad die zo veel mogelijk overdag op als je stroom opwekt. Check ook de mogelijkheden van je auto, oplaad-app en laadpaal om dit automatisch in te stellen.

Zonnepanelen op oost en west

Als je zonnepanelen nog moeten worden geplaatst, kijk dan of je ze op oost en west kunt richten, in plaats van zuid. De piekproductie van zonnestroom valt dan namelijk in de ochtend en avond. En dat zijn ook de momenten dat je zelf veel stroom verbruikt.

All-black zonnepanelen EnergieHuis Slim Wonen

Wil je meer inzicht in je energieverbruik en de mogelijke maatregelen voor jouw woning? Doe de Woning Quickscan of bezoek onze showroom.