Nieuwjaarsborrel 2024

Op dinsdag 9 januari kwamen ruim 100 vrijwilligers en medewerkers van EnergieHuis Slim Wonen samen om te proosten op het nieuwe jaar. Ook wethouders en beleidsmedewerkers van de acht gemeenten waar EnergieHuis Slim Wonen het energieloket voor is waren erbij.

Voorzitter van het bestuur, Berrie Horsten haalde in zijn speech aan hoe belangrijk het werk van de energiecoaches is en blijft. De veranderingen op het gebied van duurzaamheid, energietransitie en afgesproken internationale doelen op deze gebieden vragen om goede, onafhankelijke informatie en voorlichting voor inwoners.

Vooruitlopend op het jaarverslag van 2023 blikte directeur Bregje van Bragt daarna terug op een aantal successen van afgelopen jaar. Zo wordt EnergieHuis Slim Wonen door inwoners gewaardeerd met een gemiddeld cijfer van 8,6. Daarnaast geeft het merendeel van de mensen die het klanttevredenheidsonderzoek invulde aan dat zij met behulp van de voorlichting van een energiecoach stappen hebben gemaakt in het verduurzamen van de woning of het doorvoeren van energiebesparende maatregelen. Iets om trots op te zijn!

Berrie Horsten

Bregje van Bragt

Tot slot nam Sandor Löwik, wethouder van o.a. duurzaamheid en maatschappelijk vastgoed in de gemeente Nuenen het woord. Hij beaamde het belang van de energiecoaches en het werk van het EnergieHuis. Sandor deed ooit zelf de opleiding tot energiecoach en deelde een anekdote over de aanschaf van een warmtepomp: ook met achtergrondkennis en een groot netwerk is het soms lastig om te verduurzamen. Dan is extra hulp zeer waardevol. Iemand die met je meedenkt, door kan verwijzen en vooral onafhankelijk is en geen verkooppraatjes doet.

Het was een gezellige avond die een nieuw, energiek, jaar inluidde!

Sandor Löwik