Terugblik thema-avond Warmtepomp

Tijdens de informatieavond op maandag 29 januari museum Klok & Peel in Asten werd een lezing gehouden met het thema ‘Is een Warmtepomp iets voor mij?’. De avond werd verzorgd door EnergieHuis Slim Wonen. Op deze geweldige locatie hebben 50 geïnteresseerden veel informatie gekregen.

Is een warmtepomp iets voor mij?

EnergieHuis Slim Wonen, themabijeenkomst warmtepomp

Uiteindelijk moeten we van het gas af, maar in welk tempo? Veel mensen zaten met vragen als: ‘zou een warmtepomp passen bij mijn woonsituatie’, ‘hoeveel plek moet ik daarvoor vrijmaken’ en ‘hoe ziet het met subsidies’? Een warmtepomp is in vrijwel iedere woning rendabel, maar de aanschaf is wellicht een lastige stap. Waar moet je op letten en welke keuze maak je uiteindelijk? Op de thema-avond Warmtepompen is iedereen bijgepraat over de huidige markt en de mogelijkheden voor hun woonsituatie.

Het installeren van een warmtepomp naast je cv-ketel is (en naast isolatie) dan ook meestal de beste oplossing om te besparen op je energierekening.

Er is ook ingegaan op de vraag ‘Is mijn huis wel geschikt voor een (hybride) warmtepomp’. Het korte antwoord daarop is dat je dat eenvoudig kunt testen door de watertemperatuur van de cv-ketel op ca. 50 graden in te stellen. Is je huis dan nog comfortabel warm? Dan is je huis geschikt! Lukt dat niet? Dan zijn er maatregelen nodig waardoor het toch mogelijk wordt. Begin dan met isoleren.

Ben jij geïnteresseerd in de overstap naar een warmtepomp maar ziet je door de vele bomen het bos niet meer? Kom dan naar het inloopspreekuur en bespreek jouw situatie met een energiecoach! Het inloopspreekuur is elke 1e en 3e zaterdag van de maand 10.30-12.30 uur of naar het avondspreekuur in ’t Kwartier in Asten.

Wil jij weten wanneer de volgende themabijeenkomst is? Meld je dan aan op de nieuwsbrief, dan wordt je op de hoogte gehouden.

EnergieHuis Slim Wonen, themabijeenkomst warmtepomp
EnergieHuis Slim Wonen, themabijeenkomst warmtepomp
EnergieHuis Slim Wonen, themabijeenkomst warmtepomp
De presentatie werd gehouden door Carel Thijsse, energiecoach uit Deurne
EnergieHuis Slim Wonen, themabijeenkomst warmtepomp
Energiecoach Jan Rooze bedankt Carel na de presentatie.