Terugblik thema-avond Warmtepomp

Tijdens de informatieavond op dinsdag 3 oktober in ’t Kwartier in Asten werd een lezing gehouden met het thema ‘Is een Warmtepomp iets voor mij?’. De avond werd verzorgd door EnergieHuis Slim Wonen. In de volle zaal met 40 geïnteresseerden hing iedereen aan zijn lippen.

Is een warmtepomp iets voor mij?

Uiteindelijk moeten we van het gas af, maar in welk tempo? Veel mensen zaten met vragen als: ‘zou een warmtepomp passen bij mijn woonsituatie’, ‘hoeveel plek moet ik daarvoor vrijmaken’ en ‘hoe ziet het met subsidies’? Een warmtepomp is in vrijwel iedere woning rendabel, maar de aanschaf is wellicht een lastige stap. Waar moet je op letten en welke keuze maak je uiteindelijk? Op de thema-avond Warmtepompen is iedereen bijgepraat over de huidige markt en de mogelijkheden voor hun woonsituatie.

Over het algemeen waren de bezoekers enthousiast over het te verwachten rendement van een hybride warmtepomp en velen vonden de aanschaf ervan (mede door de hoge subsidie) een interessante stap om te nemen. Het installeren van een warmtepomp naast je cv-ketel is (naast isolatie) dan ook meestal de beste oplossing om te besparen op je energierekening.

Er is ook ingegaan op de vraag ‘Is mijn huis wel geschikt voor een (hybride) warmtepomp’. Het korte antwoord daarop is dat je dat eenvoudig kunt testen door de watertemperatuur van de cv-ketel op ca. 50 graden in te stellen. Is je huis dan nog comfortabel warm? Dan is je huis geschikt! Lukt dat niet? Dan zijn er maatregelen nodig waardoor het toch mogelijk wordt. Begin dan met isoleren.

Ben jij geïnteresseerd in de overstap naar een warmtepomp maar ziet je door de vele bomen het bos niet meer? Kom dan naar het inloopspreekuur en bespreek jouw situatie met een energiecoach! Het inloopspreekuur is elke 1e en 3e zaterdag van de maand 10.30-12.30 uur in ’t Kwartier in Asten.

Wil jij weten wanneer de volgende themabijeenkomst is? Meld je dan aan op de nieuwsbrief, dan wordt je op de hoogte gehouden.

Introductie door energiecoach Jan Rooze
Jan Rooze overhandigd de spreker een cadeau als bedankje