Terugblik thema-avond Warmtepomp

Tijdens de informatieavond op 19 september in De Ossenbeemd in Deurne werd een lezing gehouden met het thema ‘Is een Warmtepomp iets voor mij?’. Mat Schatorje en Carel Thijsse – energiecoaches van EnergieHuis Slim Wonen – verzorgden de presentatie. In de volle zaal met 40 geïnteresseerden hing iedereen aan hun lippen.

Hybride warmtepomp erg interessant

Veel aanwezigen waren getriggerd om hun woning te verduurzamen met een warmtepomp door de onzekere energieprijzen. Tijdens deze energieke avond gingen bezoekers zelf aan de slag om de vraag te beantwoorden of een warmtepomp iets voor hen is.

Over het algemeen waren de bezoekers enthousiast over het te verwachten rendement van een hybride warmtepomp en velen vonden de aanschaf ervan (mede door de hoge subsidie) een interessante stap om te nemen. Het installeren van een warmtepomp naast je cv-ketel is (naast isolatie) dan ook meestal de beste oplossing om te besparen op je energierekening.

Is mijn huis geschikt?

Er is ook ingegaan op de vraag ‘Is mijn huis wel geschikt voor een (hybride) warmtepomp’. Het korte antwoord daarop is dat je dat eenvoudig kunt testen door de watertemperatuur van de cv-ketel op ca. 50 graden in te stellen. Is je huis dan nog comfortabel warm? Dan is je huis geschikt! Lukt dat niet? Dan zijn er maatregelen nodig waardoor het toch mogelijk wordt. Begin dan met isoleren.

Teamleder Mat Satorje deed de aftrap van de avond.

Energiecoach Carel Thijsse is gespecialiseerd in warmtepompen.
Wil jij weten wanneer de volgende themabijeenkomst is? Meld je dan aan op de nieuwsbrief, dan wordt je op de hoogte gehouden.
Heb je deze lezing gemist? Kom dan op 3 oktober naar de themabijeenkomst ‘Warmtepompen’ in ’t Kwartier (zaal B) in Asten. Meer info vind je hier.