Terugblik thema-avond

Tijdens de informatieavond op 19 september in De Einder in Someren-Eind werd het thema warmtepompen behandeld. Ruim 30 bezoekers luisterden geïnteresseerd naar het verhaal van onze coaches.

Is mijn huis geschikt?

Over het algemeen waren de bezoekers enthousiast over het rendement van een hybride warmtepomp. Het is dan ook meestal de beste oplossing om van het gas af te gaan en te besparen op je energierekening. Er is diep ingegaan op de vraag ‘Is mijn huis wel geschikt voor een (hybride) warmtepomp’. Het korte antwoord daarop is dat je dat eenvoudig kunt testen door de watertemperatuur van de CV ketel op ca. 50 graden in te stellen. Is je huis dan nog comfortabel warm? Dan is je huis geschikt! Lukt dat niet? Dan zijn er maatregelen nodig waardoor het toch mogelijk wordt. Begin dan met isoleren!

Wat opviel is dat erg veel van de bezoekers wel al zonnepanelen heeft en een leuk detail is dat de Einder is gevestigd in een energieneutraal gebouw!

Heb je deze informatie-avond gemist? Kom dan op 26 september naar de themabijeenkomst ‘Is een warmtepomp iets voor mij?’ in De Ossenbeemd in Deurne. Je kunt je hier aanmelden.

De volgende themabijeenkomst voor inwoners van Someren is op  woensdag 1 november in De Bunt in Someren-Heide. Dan wordt het thema ‘zonnepanelen’ behandeld. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Meld je hier aan!

Tijdens de bijeenkomst waren veel Energiecoaches van Team Someren aanwezig.
In de pauze werd flink gediscussieerd.