Nieuwbouw zonder aardgas

Zelf bouwen | Aankoop projectmatige bouw | Bouwen met een collectief

 

Verwarmen zonder aardgas

Theo Verhallen: wij schreven in op een aanbod van nieuwe woningen in Stiphout Zuid. Het aanbod kwam via een makelaar van een projectontwikkelaar. In de brochure stond al dat het een woning zonder aardgas zou worden. Een warmtepomp zou gaan voorzien in verwarming van de woning en in warm water voor jeuken en douche. De warmte zou worden gehaald uit de buitenlucht, met een unit die je vaak ziet voor airconditioning. Gelukkig was ik al wel bekend met de werking en mogelijkheden van een warmtepomp.

Mari van de Ven: ik liet zelf een woning bouwen. Ik koos voor een warmtepomp die warmte uit de bodem haalt in combinatie met een zonnecollector. Met de zonnepanelen op het dak verwacht ik meer energie op te wekken dan wat ik gebruik.

Particulier gebouwd

Gebouwd door ontwikkelaar

Ecologisch concept

Project Stiphout Zuid

Bij de ontwikkeling van Stiphout Zuid is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Niet alleen op het gebied van energie. Ook bijvoorbeeld op het gebied van opvang van regenwater. Dat wordt niet naar het riool afgevoerd, maar opgevangen op verdiepte plekken in de openbare ruimte. Als het veel en hard regent, lopen deze vol. Het water zakt later de bodem in. Een prima maatregel tegen verdroging van de bodem.