Warmtepomp populair in Geldrop-Mierlo

Steeds meer huishoudens in Geldrop-Mierlo schaffen een warmtepomp aan, zo blijkt uit recente gegevens. In het jaar 2023 werd er meer subsidie verstrekt voor warmtepompen dan in alle voorgaande jaren bij elkaar.

Warmtepompen en de subsidies waren vorig jaar populairder dan ooit. Dit geldt ook voor Geldrop-Mierlo. Landelijk gezien gaat het om meer dan 85.000 warmtepompsubsidies, wat meer dan een verdubbeling is ten opzichte van 2022.

Recordjaar subsidies voor warmtepompen in 2023

In 2023 bedroeg het totale bedrag aan ‘groene’ bijdragen in Nederland 228,7 miljoen euro. Dit omvatte subsidies voor warmtepompen, waarbij het gemiddelde subsidiebedrag per warmtepomp net onder de 2700 euro lag. Als we ervan uitgaan dat de gemeente Geldrop-Mierlo de landelijke trend volgt, zou dit betekenen dat er vorig jaar voor 750.000 euro aan warmtepompsubsidies is verleend.

Naast de warmtepompen die gesubsidieerd zijn, werden er in 2023 landelijk ook nog ongeveer 65.000 warmtepompen aangeschaft zonder subsidie. Als we aannemen dat de verhouding tussen het aantal gesubsidieerde en niet-gesubsidieerde warmtepompen in Geldrop-Mierlo vergelijkbaar is met de landelijke trend, betekent dit dat de gemeente vorig jaar 494 warmtepompen erbij heeft gekregen.

(Bron: Eindhovens Dagblad)

Themabijeenkomst over warmtepompen

Overweeg je het om een warmtepomp aan te schaffen maar heb je nog vragen? Wij organiseren regelmatig gratis themabijeenkomsten over warmtepompen. Je kunt ook altijd een afspraak maken met een energiecoach, binnenlopen tijdens een inloopspreekuur of een huisbezoek aanvragen. Wij helpen je graag verder!

Meer weten over warmtepompen?

Klik hier